Denk je: "KERAMIEK" dan zeg je: "KERAMEVO". Het woord Keramevo betekent 'werken met aarde'. Dat is precies wat er bij keramiek gebeurt, er wordt gewerkt met aarde= klei. Vandaar voor een galerie ter bevordering van de keramiek in Nederland, deze naam.

Kerámevo, is de naam van de stichting die zich inzet voor de promotie van kunstzinnig keramiek. Dit doet zij door exposities te organiseren, publiciteit te verzorgen en door verkoop vanuit haar kleine gezellige en overzichtelijke keramiekgalerie.
Kwaliteitswerk tegen zeer acceptabele prijzen!

Keramevo werd opgericht in november 1993!! dit betekent dat we ruim 20 jaar bestaan. Ze werd opgericht door een groep enthousiaste kunstzinnige mensen, onder de paraplu van een bestaande stichting. Deze stichting beheerde een winkel aan de Bloemedalse Binnenpoort  en verkocht  al decennialang handgemaakt huisvlijt, kunstnijverheid en kunstzinnige (kinder) kleding. Door het verdwijnen van de bekende en sccesvolle  keramiekgalerie Het Kapelhuis kon de stichting een keuze maken voor keramiek en zo het gat vullen dat-na de  sluiting  van deze galerie was ontstaan.
Zo werd KERAMEVO geboren. Op 20 november 1993 opende zij de deuren voor een succesvolle exploitatie die op die plek 13 jaar zou duren. Daarna is de galerie een tijdje gast geweest bij Jan Bisschop aan de Bloemendalse straat.

Na bijna een jaar kregen we een eigen  pand aan de Langegracht 14, waar we nu alweer vanaf december 2006 zitten.

Door de kontakten en de ervaring die Kerámevo in de loop der jaren heeft opgebouwd kan Kerámevo werk binnen halen dat een goede representatie geeft van wat er in Nederland op keramiek gebied gemaakt wordt.